HER KALÇA VE BEL AĞRISI BEL FITIĞI AĞRISI MI?

folder_openFaydalı Bilgiler
Her kalça ve bacağa vuran ağrının bel fıtığı ağrısı olarak kabul edilip tedavi yöntemlerinin de bel fıtığına göre verilmesi yanlıştır. Çünkü her kalça ve bel ağrısı bel fıtığı ağrısı değildir. Bel ağrılarına yol açan hastalıklar çalışanları etkilemekte, dünyada ücret, iş gücü kaybı ve tedavi maliyeti gittikçe artan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bel ağrısı çok…
Devamını Oku

YÜKSEK TANSİYONA BAĞLI BEYİN KANAMASI

folder_openFaydalı Bilgiler
Beyin içindeki atar damarlardan birinin yırtılması nedeniyle beyin içine kanama olması beyin kanaması olarak adlandırılır. Beyin kanaması olduğu zaman kafatası esnek olmayan bir yapı olduğu için beyin, içine dolan sıvının oluşturduğu basınç altında kalarak ezilir ve buna bağlı olarak farklı bulgular ortaya çıkar. Beynin içine olan kanama intraserebral kanama olarak adlandırılır. Bu tip kanamalar beynin…
Devamını Oku

Beyin tümörleri kimlerde daha çok görülür?

folder_openFaydalı Bilgiler, Haberler
Beyin tümörlerinin nasıl oluştuğu kesin olarak bilinemediği gibi neden bazı insanlarda beyin tümörü geliştiği, diğerlerinde gelişmediği henüz kesin olarak cevaplanabilmiş değildir. Ancak araştırmalar, bir takım özellikleri olan kişilerin daha yüksek risk altında olduklarını ortaya koymuştur. Risk faktörlerinin varlığı o kişinin hastalığa % 100 yakalanacağı anlamına gelmez. Bilinen herhangi bir risk faktörü olmadan, kanser hastalığına yakalanan birçok…
Devamını Oku

BOYUN SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER

folder_openFaydalı Bilgiler
Bazı meslek grupları boyun ağrılarına daha fazla yatkınlık gösterirler. Özellikle masa başında yoğun bilgisayar kullanan kişiler, öğretmenler, şoförler, bedensel olarak yoğun iş yapanlar gibi. Yaşla artan dejeneratif süreçte halk arasında kireçlenme denilen duruma katkıda bulunarak hastada boyun ağrılarının daha da artmasına neden olabilir. Boynunda sorunu olanlar ve özellikle de masa başında çalışan kişiler uyulması gereken…
Devamını Oku

BEL SAĞLIĞINIZ İÇİN ÖNERİLER

folder_openFaydalı Bilgiler
turned_in_notbel, fıtık, sağlık
Her 100 kişiden 80’i hayatının bir döneminde bel ağrısından yakınır ve bel ağrısı olan hastaların % 70-85’i 6 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Kas spazmı, bel kayması, kireçlenme, romatizma, kemik erimesi, omurgalarda kırık ve bel fıtığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı bel ağrısı oluşabilir. Bel ağrılarının sadece % 2’si bel fıtığı olup gerçekten bel fıtığı olanlarının da…
Devamını Oku

VİTAMİN B12 EKSİKLİĞİNİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ

folder_openFaydalı Bilgiler
turned_in_notb12, vitamin
B12 eksikliğinin en sık nedenlerinden birisi pernisiyöz anemi olarak bilinen hastalıktır. Bu hastalıkta gastrit benzeri tablo nedeniyle midede intrensek faktör yapılamaz ve bu nedenle de Vit B12 emilemeyerek vücutta eksiklik oluşturur. Dolayısıyla ameliyatla midesi çıkartılanlarda da Vit B12 eksikliği beklenmekte ve bu nedenle de takviyesi ile kontrolü yapılmalıdır. B12 vitamini özellikle sinir hücrelerinin büyümesi ve…
Devamını Oku

Vücudumuz İçin Öneminin Farkına Varamadığımız ‘’MAGNEZYUM’’

folder_openFaydalı Bilgiler
turned_in_notmagnezyum önemi
Magnezyum minerali insan vücudunda en fazla olan mineraller arasında dördüncü sırada bulunmakta ve bir kısmı hücrelerin iç kısımlarında, bir kısmı fosfor ile birlikte vücuttaki kemiklerin yapısında ve bir kısmı da kanın içinde yer alarak kan dolaşımına katılmaktadır. Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun vücut dışından alınması zorunlu. Bu mineral insan vücudu için hayati önem…
Devamını Oku

“D” VİTAMİNİ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLMEMİZ GEREKENLER

folder_openFaydalı Bilgiler
D vitamini, yağda çözünen ve sardalye, ton balığı, kılıç balığı gibi yağlı balıklarda, karaciğer, peynir ve yumurtada bulunan bir vitamindir. Ayrıca bazı ülkelerde süt ürünleri, meyve suyu ve tahıllara eklenmektedir. Bununla beraber, %80-90’ını güneş ışığı etkisi ile vücudun kendisi üretir. Güneş ışığı, yiyecekler ve destek olarak alınan D vitamini aktif değildir. Karaciğerde kalsidiol yani 25-hidroksi…
Devamını Oku

ANİ GÖRME BOZUKLUĞU MS BELİRTİSİ OLABİLİR Mİ?

folder_openFaydalı Bilgiler
Multipl Skleroz (MS) hastalığı, sebebi ve tedavisi henüz bulunamayan önemli bir sinir sistemi hastalığı olup ilk belirtileri arasında çift görmeden puslu görüntüye kadar bir dizi görme bozukluğu olabilir. Özellikle kadınlarda ve sosyo-ekonomik düzeyi yüksek topluklarda görülen bir hastalık olup dünyada yaklaşık 2,5 milyon MS hastası var. MS hastalığının sıklıkla 20-40 yaş arasında gözlenmekte ve ölümcül…
Devamını Oku

ENSEMDEKİ AĞRI VEYA TUTULMA NEYİN HABERCİSİ ?

folder_openHaberler, Faydalı Bilgiler
Ensede olan her ağrı boyun fıtığının habercisi değildir. Ensede olan ağrıyı boyun fıtığı ağrısı zannedip hastaya boyun fıtığı medikal tedavisi veya fizik tedavi programı uygulanırsa o hasta hiçbir zaman iyileşmez ve gereksiz yere boyunluk takarak gereksiz yere sağlığını tehdit edecek şekilde ağrı kesici kullanarak çözüm aramaya çalışır. Ama hiçbir zaman çözüm bulamaz. Enseden başlayıp başının…
Devamını Oku